Fake it till you make it






Kerrankin niin päin, että laitoin tekstille otsikon, jonka pohjalta aloitin kirjoittamisen. Tämä "Fake it till you make it" on viimeisen vuoden aikana tullut esiin yllättävän monessa paikassa, myös urheilussa.





On tutkittu, että ihmisen keho ei erota, tapahtuuko joku asia ihmiselle oikeasti. Kehoa voi siis huijata. Jos esim. seisoo kädet voittajan asennossa minuutin ja hehkuttaa voittoa, alkaa keho erittää endorfiiniä, hyvän olon hormonia. Myös nauruterapia perustuu tähän ideaan. Ei ole väliä, onko nauru aitoa vai tekonaurua. Nauramisen positiiviset vaikutukset ihmiskehoon ja mieleen tulevat myös tekonaurun avulla. Tosin useimmalle käy niin, että tekonauru muuttuu lopulta aidoksi hekotukseksi tai hihitykseksi, jolle ei meinaa tulla loppua. 

Myös DNRS-systeemin harjoitteet pohjautuvat tähän. Aluksi, piti tehdä, kuten aikaisemmin olen kertonut niitä kortteja missä voi lukea esimerkiksi: "Olen terve ja vahva." "Minulla on voimaa ja kyky parantaa itseni." Näitäkin toistin "iloisena" joka päivä teeskennellen, että niin on, mutta jossain vaiheessa se muuttuikin todeksi. Minulla olikin voimaa ja kyky parantaa itseni.





Amy Cuddyn puhe Ted-konferenssissa. "Fake it till you make it"

Oma asenne on niin tärkeä osa DNRS-harjoitteissa ja tietenkin kaikessa. Jos lähtee sillä asenteella liikkeelle, että "en usko tähän, mutta kokeillaan". Sitten todetaankin että ei auttanut. Muut ovat vaan jotain hörhöjä, jotka kuvittelee. MUTTA! niinhän se menee. Nämä oireyhtymät, yliherkkyydet yms, mitä harjoitteilla hoidetaan on siellä aivoissa. Kun huijaa itseä esim. kertomalla olevansa terve, tottakai siinä samassa myös pääkoppa alkaa vähitellen uskomaan sen. Kun uskoa ei ole, on mielestäni aivan turhaa tehdä niitä, koska jopa ajattelu vaikuttaa. Jos on valmiiksi negatiivinen ajattelumalli, pitäisi ensin siitä päästä eroon. 




Kaikesta tuosta oppineena aion jatkossakin kulkea voittajana joka paikkaan! 

💓: Silja

Kommentit

Suositut tekstit