Lukuvuosi 2021-2022 - Opiskelua ja lätkää



Lukuvuosi 2021-2022 sisälsi pitkälti vaan opiskelua ja jääkiekkoa. Jonkun verran tein myös töitä, jotta ei tarvinnut pelkkiä kiviä syödä. Mun oma vointi salli aika hyvin lätkäkamojen pukemisen päälle, vaikka ykkösjuttu olikin edelleen valmentaminen. Opiskeluiden osalta sain liiketalouden opinnot pakettiin ja vielä aika hyvin arvosanoin!

Syyslukukaudella opiskelin Markkinointia, rahoitusta, liiketalouden matematiikkaa (sisälsi myös tilastomatematiikan), rahoitusta, vastuullista liiketoimintaa ja IT-taitoja.

Kevään lukkarissa oli ruotsi, kansantalous, laskentatoimi, oikeuden perusteet ja sopimusoikeus, toimitusketjun hallinta, yritysviestintä ja tulevaisuuden työyhteisö. Opiskelin myös turvallisuutta ja riskienhallintaa, mutta jätin kurssin suosiolla kesken aika loppumetreillä. Tehtävää tuntui olevan niin paljon, että halusin panostaa muuhun. 

Koko lukuvuonna ryhmätöitä oli tosi paljon. Mun mielestä jopa vähän liikaakin. Hyvää opiskeluaikaa meni paljon hukkaan näiden takia ja oppimisen kannalta olisi ollut paljon tehokkaampaa toteuttaa edes jotakin itsenäisesti. Toki ymmärrän pointin yhdessä tekemiselle, mutta ei se kuitenkaan edes ole ihan sama asia tehdä työelämässä projekteja tiimeissä, kuin koulussa ryhmätötä. Joistakin aiheista jäi jopa kiireen takia oppimatta asioita, koska usein jokainen käsitteli vaan jotain tiettyä aihe-aluetta. Monesti tavoite olisi ollut tehdä yhdessä, mutta aikaa ei tähän ollut mitenkään. 

Ensimmäinen vuosi meni tosi hyvin, vaikka deadlineja olikin paljon viikottain. Opiskelu vaati paljon itsenäistä suunnittelua, mutta siitähän mä tykkään! Ostin syksyllä Ipadin ja se helpotti heti tosi paljon suunnittelua ja opiskelua ylipäätään. Sain tehtyä sinne kätevästi To Do -listan, mihin pystyin aina suoraan laittamaan deadlinet. Sen lisäksi latasin Good Notesin, johon sain tehtyä muistipanot. Ipadia pystyi myös hyödyntämään valmentamisessa ja tavallinen fläppitaulu jäikin lojumaan laukunpohjalle. En kadu hetkeäkään sen ostoa! Tosin sitten tuli myös tammikuussa hinku ostaa Iphone 13. Helmikuussa hajosi läppäri ja olikin pakko ostaa Macbook. Harmi! Lompakko ei tykännyt, mutta on ollut täysin sen arvoista. On kätevää, kun kaikki laitteet pelaa saumattomasti yhteen. Samat Good notesin muistiinpanot ja To Do -listatkin löytyvät jokaisesta laitteesta. 

Opiskellessa jonkun verran oli pakko priorisoida ja hyväksyä, että korkeimpien kurssiarvosanojen tavoittelu vaatii niin paljon aikaa, ettei yksinkertaisesti sellaista ole, kun jääkiekkojoukkueen pyörittäminen työllisti kiitettävästi. Siispä panostin enemmän niihin kursseihin, joista oman tulevaisuuden työelämän kannalta koin saavani eniten lisäarvoa. Kaikesta huolimatta kaikki kurssit menivät tosi hyvin. Koin loppupeleissä oppineeni aika paljonkin ja ymmärrykseni liiketalouteen on kasvanut huomattavasti. Siitä huolimatta, että priorisoin arvosanat olivat 4 ja 5 enimmäkseen. Heikommin meni ainoastaan nuo numeroiden pyörittelyyn liittyvät aineet ja kansantalous. Ehkäpä mä jonain päivänä alan noita kansantalouteenkin liittyviä asioita oppimaan. Toisaalta oon tosi ylpeä myös siitä kuinka hyvin osasin priorisoida. Onnistuin siis tavoitteessa! Pääsin yli siitä, että pyrin aina tekemään kaiken niin tunnollisesti ja uuvutan itseni loppuun. Nyt vähempi riitti ja huomasin että siinäkin oppi, vaikka viilailut jäikin tekemättä. Varsinkin kaksinkertaisen kirjanpidon opettelu tuntui hankalalta, mutta nyt ymmärrän idean ja mulla on hyvä pohja lähteä syventämään osaamista tarvittaessa siinäkin. 

Virtaa oli keväällä niin paljon,
että kävin jeesimässä vastustajaakin! 
Vaikka nyt arvosanoista puhunkin ehkä sen takia, että numerorivi näytti niin hyvältä, oon myös huomannut ettei oikeesti niitä numeroita tarvitse liikaa tuijotella. Numerot voivat olla niin paljon kiinni pelkästään siitä, miten kurssi on toteutettu. Uskon, että olisin varmasti saanut vielä paljon parempia arvosanoja, jos olisin opiskellut täysin itsenäisesti etänä. Mutta pidän niin paljon tärkeämpänä sitä mitä oon oppinut ja mitä oikeasti osaan. Se tuntuu tietyllä tapaa välillä niin kummalliselta miten asiantuntijuutta epäillään vaan sen takia, ettei ole kyseisestä alasta tutkintoa. Googlesta sitä tietoa haetaan kuitenkin paljon ammattikorkeassakin. 

Siitä huolimatta, että ensimmäisen vuoden kurssit olivat nuo, koin eniten ensimmäisenä vuonna oppineeni yrittäjyydestä, markkinoinnista ja henkilöbrändäyksestä. Tämä johtuu siitä, että nuo kiinnostivat minua niin paljon. Käytin satoja tunteja aikaani opiskellen kyseisiä aiheita. Enemmän, kuin yhteenkään muuhun kurssiin. Jo syksyllä alkoi hiljalleen kirkastua se, mitä opintojen jälkeen voisinkaan tehdä. Mutta tästä lisää myöhemmin!




💙:lla Silja

Kommentit

Suositut tekstit